Helmond

 

Bedrijfsuitjes in HemondHelond ligt nog net in Brabant, maar het accent van de inwoners neigt al een beetje naar Limburgs. Deze stad heeft niet bijzonder veel bezienswaardigheden, maar door de gemoedelijke sfeer die er altijd hangt, is Helmond een prettige stad om te zijn en jullie uitje te laten plaatsvinden.

Bekend in Helmond is bijvoorbeeld het Vierkante Kasteel Helmond, maar ook bekend zijn de St. Lambertuskerk en het Gemeentemuseum Helmond. Ook voor liefhebbers voor groen is er iets te vinden, zo is er bijvoorbeeld het Warandepark en een aantal andere parken en groene gebieden. Natuurlijk ook de fontein die het aangezicht van Helmond vormt!

De stad heeft verschillende gezichten, zo is er de industrie van de High Tech Automotive Campus waar Volvo veel mee te maken heeft en je veel toeleveranciers vindt, waaronder het grote Nederlandse bedrijf VDL.

Cultuur is er ook zeker in de stad, sterker nog, Helmond heeft z’n eigen stadsdichter. Sinds 2011 is dit Wim Daniëls. In Juni is er jaarlijks het Jazz in Catstown evenement. De naam verwijst naar de bijnaam van de stad en de inwoners, namelijk de Kattenmeppers. Het verhaal gaat dat er vroeger vanwege de armoede katten werden gegeten. De naam van de stad met carnaval, wat hier ook een groot feest is, is dan ook aan de katten te danken: Kattegat (of Keijebijtersstad).Loading...

Wij werken o.a. voor

referentie
referentie
referentie
referentie
referentie